Zondagmiddagconcerten

Agenda

Terug van weggeweest: Zondagmiddagconcert in Halfweg 8 mei 2022

Op 8 mei openen violiste Jorinde Gray en pianist Duco Burgers de nieuwe serie Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg. Zij spelen kamermuziek van onder andere Beethoven en Piazzolla. Het belooft een mooi concert te worden met muziek die velen zal aanspreken.  

Het Zondagmiddagconcert begint 8 mei om 14.30 uur (kerk open 14.00 uur) en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop van het concert. Kaartverkoop in de kerk. Voor kinderen tot en met 12 jaar is geen entree verschuldigd.

Muzikaal en literair geschoold       

Duco Burgers

Pianist Duco Burgers, geboren in 1991, begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. In 2001 was hij een van de jonge winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2009/2010 volgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2012 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 2018 cum laude afstudeerde. Duco combineerde deze opleiding met een studie Duits. Zo kan Duco zijn muzikale interesses met zijn literaire belangstelling verenigen.

Royal College of Music in Londen

Violiste Jorinde Gray begon op haar 7de jaar met vioolspelen.

Violiste Jorinde Gray
Jorinde Gray

Op haar 15de werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium.

In de jaren die daarop volgden won zij twee keer de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Haar bachelor volgde zij aan het Utrechts Conservatorium waarna zij haar studie vervolgde aan The Royal College of Music te Londen voor haar Master of Performance. Met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en particuliere sponsors studeerde zij af in 2021.

Lichtklassiek programma 8 mei

Jorinde Gray en Duco Burgers spelen van de Duitse componist Ludwig Von Beethoven (1770-1827) Sonate Nr.5 op.24 Frühling. Van de Franse componist Darius Milhaud (1892-1974) Suite pour piano, Op.8. Verder een selectie uit de Spaanse tango’s van de Argentijnse componist Astor Piazzolla (1921-1992) en tenslotte van de Spaanse violist en componist Pablo de Sarasate (1844-1908) Zigeunerweisen.

Bereikbaarheid concertlocatie

De monumentale en intieme Protestantse kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het hooguit 10 minuten lopen naar het kerkgebouw.

Voor nadere informatie over dit concert kunt u zich wenden tot:

Ben Broerse, commissie Zondagmiddagconcerten

Tel: 0610068036

Mail: benbroerse@gmail.com

————————————————————————————————————–

Bereikbaarheid kerk

Het monumentale Protestantse kerkje staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang bevindt zich onder de toren. In de buurt is weinig parkeergelegenheid. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het 15 minuten lopen.

Stelt u prijs op de voortzetting van deze culturele activiteiten in onze kerk? Ja? Steun dan de Zondagmiddagconcerten daadwerkelijk door uw aanwezigheid.

Subsidie Meerlandenfonds

zie Nieuws van ons: Meerlandenfonds sponsort Zondagmiddagconcerten

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.