Zondagmiddagconcerten

Agenda
  • 10 november 2019 – Kamerkoor Cantus Valerius.
  • 9 februari 2020 – Duo Roel Praas vleugel & Palle Fuhr Jørgensen bariton.

Oorstrelende Engelse koormuziek:  

Zondagmiddagconcert met kamerkoor Cantus Valerius

Op zondag 10 november staat onze kerk in het teken van klassieke Engelse koormuziek. Dan verzorgt kamerkoor Cantus Valerius een Zondagmiddagconcert met als titel ‘Engelse Componisten a capella’.

Het van oorsprong Amsterdamse kamerkoor gaat die middag muziek ten gehore brengen die ongetwijfeld velen recht in het hart zal raken. Engeland kent immers een eeuwenoude traditie van prachtige koormuziek, zowel kerkelijk als wereldlijk.

Cantus Valerius zingt beroemde stukken als ‘Requiem’ van Herbert Howells, ‘Three Shakespeare Songs’ & ‘The Lover’s Ghost’ van Ralph Vaughan Williams, ‘Remember not, Lord, our offences’ van Henry Purcell, ‘Ave Verum’ van Philip Stopford, ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre en ‘Weep, o mine eyes’ van John Bennet.

Cantus Valerius staat onder leiding van dirigent Gottfried Stöhr. Artistiek leider is Mildred Aikema. Absoluut, het wordt 10 november een Zondagmiddagconcert dat u niet wilt missen.

Het concert begint om 14.30 uur; om 14.00 uur gaat de kerk open. De toegang bedraagt € 7,50 per persoon inclusief drankje na afloop van het concert. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaalt u geen toegang. De kaartverkoop is in de kerk. Een seizoenkaart 2019/2020 voor drie concerten kost u € 20,= en is zeker het overwegen waard.

Namens de Commissie Zondagmiddagconcerten, Ben Broerse

Bereikbaarheid kerk

Het kerkgebouw is te vinden op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade te Halfweg. Er is in de buurt voldoende parkeergelegenheid. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren. NS-station Halfweg/Zwanenburg is slechts 10 minuten lopen.

Stelt u prijs op de voortzetting van deze culturele activiteiten in onze kerk? Ja? Steun dan de Zondagmiddagconcerten daadwerkelijk door uw aanwezigheid.

Subsidie Meerlandenfonds

zie Nieuws van ons: Meerlandenfonds sponsort Zondagmiddagconcerten

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.