Zondagmiddagconcerten

Zondagmiddagconcert 8 april in Protestantse kerk in Halfweg

Warme sfeer met Franse chansons

Zondag is een perfecte dag om te onthaasten en je even in Frankrijk te wanen. Dompel je zondag 8 april een uurtje onder in de warme sfeer van het Franse chanson. Kom naar de Protestantse kerk in Halfweg en luister naar klassiekers van Brel, Barbara, Piaf en Ferrat. Het programma ‘Pas de deux’ wordt gebracht door Canadese zangeres Camadou en de Nederlandse gitarist Hans van Gelderen.

Tussen de liederen door vertelt Camadou anekdotes en deelt zij Camadou ‘petites histoires’. In een intieme setting zingt zij in het Frans, haar moedertaal. Zij wordt begeleid door de bevlogen gitarist Hans van Gelderen. Het wordt 8 april een zondagmiddag vol weemoed, verlangen, humor en cultuur.

Carole Marie Doucet – zang

Camadou is de artiestennaam van Carole Marie Doucet. Ze groeide op in de Canadese stad  Montreal. Zij beschikt over een groot en gevarieerd repertoire, dat deels uit eigen werk bestaat. Ze bracht tot nu toe drie albums uit. De eerste is eigen werk. De tweede – ‘Les autres’ uit 2013 – werd geselecteerd door KLM om een jaar lang op de jukebox van de ‘in-flight entertainment’ te staan. Het jaar daarop kwam uit eigen hand ‘La promesse’, een romantisch georkestreerd lied voor huwelijksceremonies. Camadou zingt in concerten of onderstreept Frans getinte evenementen met chansons in Café de Paris-stijl.

Hans van Gelderen – gitaar

Hans van Gelderen studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus. Als klassiek gitarist had hij als begeleider en deel uitmakend van verschillende ensembles een internationale carrière. Hans treedt veel op als begeleider op steelstring-gitaar of viola de fado in de muziekstijlen fado, kleinkunst/cabaret en zoals op 8 april in Halfweg het Franse chanson.

Concertinformatie

Het Zondagmiddagconcert begint om 14.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar hebben vrije toegang. De monumentale Protestantse kerk staat op de hoek Julianastraat/Prins Hendrikkade in Halfweg. Het NS-station Halfweg/Zwanenburg ligt op 10 minuten loopafstand.

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

 

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en Zwanenburg. Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.