Van ons

9 september: kerk open van 10.00 – 16.00 uur – Monumentendag

Lintjesregen april 2023

Jaap en Gerda Kortenoeven, 2 leden van onze protestantse gemeente, zijn woensdag 26 april beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Al meer dan 25 jaar zetten zij zich in voor verschillende vrijwilligersorganisaties: Het Stoomgemaal, Seniorenvereniging, de Voedselbank, Eigen Haard en natuurlijk in onze eigen gemeente.

In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en een afvaardiging van de ondersteuners kregen zij de onderscheiding in het stoomgemaal opgespeld door burgemeester Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer. Ook namens onze gemeente bedankt voor jullie inzet en hartelijk gefeliciteerd!

Foto: Peter Vreeswijk

Motivatie gemeente Haarlemmermeer

Jacob Kortenoeven (88)
De heer Jacob Kortenoeven verrichtte als vrijwilliger bij Museum het Stoomgemaal in Halfweg werkzaamheden bij de balie en de receptie. Daarnaast hielp hij mee met het onderhoud.
Als diaken verleende hij voor de Kerkenraad van de Protestantse gemeente in Halfweg-Zwanenburg steun aan gemeenteleden binnen en buiten de kerk, die in financiĆ«le problemen terecht waren gekomen. Hij zat achter de servicebalie en bracht het kerkblad rond. Voor de bewoners organiseerde hij spelletjes en bingo. 
Daarnaast vond de heer Kortenoeven ook nog tijd voor de Seniorenvereniging ZWH, waar hij vanaf de start van de vereniging in 2015 betrokken was bij het seniorenvervoer. Hij vervoerde de leden van de vereniging naar allerlei activiteiten en naar bijvoorbeeld de kapper of de pedicure. Het maandelijkse verenigingsblad valt bij vele leden door de brievenbus dankzij de heer Jaap Kortenoeven. Hij begon met dit vrijwilligerswerk al bij de voorloper van de Seniorenvereniging ZWH: ANBO Zwanenburg/Halfweg. 

Voor zijn inzet wordt de heer Jaap Kortenoeven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerda Kortenoeven-Keddeman (87)
De Hervormde kerk, later PKN organiseert al sinds 1928 jaarlijks een bazaar. De opbrengst is deels bestemd voor het kerkenwerk. Een ander deel gaat naar een jaarlijks wisselend goed doel. Mevrouw Gerda Kortenoeven zette zich hiervoor met enthousiasme in. Ze helpt mee met sorteren en schoonmaken van de ingebrachte goederen. Op de bazaardag zelf stond ze jaren achter haar geliefde stand met galanterieƫn.
Toen de Voedselbank startte in Haarlemmermeer, waren er drie uitgiftepunten. Een in Halfweg-Zwanenburg. Mevrouw Gerda Kortenoeven is als vrijwilliger 15 jaar betrokken geweest bij het uitdelen van voedselpakketten bij de Voedselbank.
Net als haar echtgenoot is mevrouw Kortenoeven een betrokken vrijwilliger bij Eigen Haard, waar zij met veel inzet spelletjes en bingo organiseerde.

Voor haar inzet wordt mevrouw Gerda Kortenoeven-Keddeman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.