Zondagmiddagconcerten

Agenda:
Zondag 14 april 2019:  Family Pondman & Co (altviool, viool, vleugel, zang, saxofoon en klarinet)

Het volgende Zondagmiddagconcert speelt zich af op 14 april, natuurlijk weer bij ons in de kerk. Dan treedt Family Pondman & Co voor ons op. Dit pianotrio is een jong ensemble dat zich voornamelijk richt op het klassieke genre. De leden van het trio spelen meerdere instrumenten: viool, altviool, klarinet, saxofoon, piano en zang.

De aanvang van het Zondagmiddagconcert op 14 april is 14.30 uur. De toegang bedraagt zoals gewoonlijk 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Dit concert is het laatste van de vier concerten van seizoen 2018/2019.

Veelzijdige muzikanten

Het trio bestaat uit broer en zus Walther en Lonne Pondman en Masha Galperina. De drie muzikanten hebben samen gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle en zijn cum laude afgestudeerd. Lonne speelt viool en altviool, Walther klarinet en saxofoon en Masha op vleugel. Walther en Lonne hebben daarnaast ook een uitgebreid zangrepertoire: Walther als tenor en Lonne als sopraan. Zij vertolken prachtige aria’s. Dit trio speelt bij allerlei gelegenheden en vult met hetzelfde gemak een concertzaal of huiskamer met haar muziek.

Prettig in het gehoor

Family Pondman & Co bestaat sinds 2016. Het ensemble heeft een prettig in het gehoor liggend geluid. Hierdoor is dit ensemble inzetbaar voor een breed scala aan gelegenheden. Ze spelen prachtige stukken van bekende klassieke componisten. Zondag 14 april staan in Halfweg prachtige werken op het programma van onder andere Bernstein, Mozart, Beethoven & Puccini. Het exacte programma vindt u eerdaags in de Kerkbrief.

De Commissie Zondagmiddagconcerten nodigt u van harte uit dit laagdrempelige concert in onze kerk te bezoeken. Zegt het voort en neem gerust iemand mee!

Namens de commissie ZMC, Ben Broerse

Zondag 10 februari 2019:                 Camus Trio (vleugel/cello/viool)

Raquel Garzás (piano), Fiona Robertson (viool) en Pau Marquès (cello) vormen samen het Camus Trio. Op 10 februari verzorgen zij in de Protestantse kerk van Halfweg een Zondagmiddagconcert. Zij brengen een programma van lichtvoetige kamermuziek, met werken van vooral Felix Mendelssohn, waaronder het beroemde Lieder ohne Worte.

Het concert begint 10 februari om 14.30 uur. De toegangsprijs is 7,50 inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree. De monumentale Protestantse kerk van Halfweg staat op de hoek van de Prins Hendrikkade en Julianastraat.

Stelt u prijs op de voortzetting van deze culturele activiteiten in onze kerk? Ja? Steun dan de Zondagmiddagconcerten daadwerkelijk door uw aanwezigheid.

Subsidie Meerlandenfonds

zie Nieuws van ons: Meerlandenfonds sponsort Zondagmiddagconcerten

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.