Zondagmiddagconcerten

Concerten in najaar 2018:

Zondag 14 oktober:           Koor Singing Unlimited

 

We starten het nieuwe seizoen van Zondagmiddagconcerten op 14 oktober bijzonder spectaculair! Dan treedt vrouwen barbershopkoor Singing Unlimited voor u op. Het podium staat dan vol met een a-capella koor dat bijna 50 leden telt. Zij brengen heerlijke meerstemmige muziek in close harmony-stijl met bekende werken van Beatles tot Adèle. Het concert in onze kerk begint om 14.30 uur.

Het koor is afkomstig uit de Haarlemmermeer en vierde begin dit jaar haar 5-jarig bestaan met een swingend concert in een uitverkochte Schouwburg De Meerse. Singing Unlimited staat onder leiding van dirigente Anita Zengerink.

Tot het gevarieerde repertoire behoren prachtige ballades, pittige uptempo’s en songs van de wereldberoemde bands en popartiesten. Afgelopen jaar wonnen zij op overtuigende wijze ‘Korenslag Bollenstreek 2017’. Daarnaast nemen zij jaarlijks deel aan een grote barbershop competitie in Engeland waar zij dit jaar twee medailles wonnen en de beker voor het ‘most improved’ koor. Op 9 december staan zij opnieuw in De Meerse met een Kerstconcert matinee.

Maar eerst treedt Singing Unlimited voor u op in Halfweg met een gevarieerd concert op zondagmiddag 14 oktober. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Zegt het voort! U bent van harte welkom.

Nieuw! Seizoenkaart 2018/2019

Dit jaar biedt de commissie Zondagmiddagconcerten u de mogelijkheid tot de aanschaf van een seizoenkaart. Deze kaart geeft toegang tot de vier concerten van seizoen 2018/2019. Deze vinden plaats op 14 oktober en 11 november 2018 en 10 februari en 14 april 2019. Met de prijs van 25 euro bespaart u in totaal 5 euro. En bent u een keer verhinderd? Dan geeft u de seizoenkaart gewoon aan een ander. De kaart is te koop het eerste Zondagmiddagconcert op 14 oktober en via de mail bij penningmeester Dick Meijer (dickmeijer@gmail.com).

 

 

Zondag 11 november:       Gitaarduo Silvan de Smit & Iason Daskalakis

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

 

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.