Zondagmiddagconcerten

Agenda
  • 9 februari 2020 – Duo Roel Praas vleugel & Palle Fuhr Jørgensen bariton.

Concert informatie 9 februari 2020

De winter van 2020 begint op zondag 9 februari pas echt in Halfweg/Zwanenburg. ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert staat dan op het programma van de reeks Zondagmiddagconcerten in de Protestantse kerk in Halfweg. Het Deens-Nederlandse duo Palle Fuhr Jørgensen & Roel Praas brengt dit ‘requiem aller tijden’ ten gehore.

Het Zondagmiddagconcert begint 9 februari om 14.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Voor kinderen tot en met 12 jaar is geen entree verschuldigd.

 Palle Fuhr Jørgensen

De Deense bariton Palle Fuhr Jørgensen ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Marie-Louise Hendrikckx in Antwerpen. Sinds Palle in 1985 prijswinnaar was op het zangconcours ‘Mina Bolotine’ te Antwerpen, heeft hij solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera’s in binnen- en buitenland. Bij diverse platen- en radio-opnamen werkte hij met bekende dirigenten, waaronder Edo de Waart, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.

 Roel Praas

Pianist Roel Praas is geboren in Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie in Amsterdam en Den Haag. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Nu is hij als docent verbonden aan de Muziekschool Twente.

‘Die Winterreise’  

‘Die Winterreise’ is een liederencyclus van Franz Schubert (1797-1928). Het gaat om getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Müllers ‘Winterreise’ die Schubert tot dit onvergankelijke stuk inspireerde bestaat uit 24 gedichten. Elk gedicht getuigt van een bijzonder poëtisch gehalte. Maar de begeleidende pianomuziek die Schubert componeerde is even belangrijk als de gezongen teksten. ‘Die Winterreise’ groeide uit tot één van de hoogtepunten van de klassieke muziekkunst. Het stuk wordt niet voor niets omschreven als ‘het requiem aller tijden’.

Bereikbaarheid kerk

Het monumentale Protestantse kerkje staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang bevindt zich onder de toren. In de buurt is weinig parkeergelegenheid. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het 15 minuten lopen.

Stelt u prijs op de voortzetting van deze culturele activiteiten in onze kerk? Ja? Steun dan de Zondagmiddagconcerten daadwerkelijk door uw aanwezigheid.

Subsidie Meerlandenfonds

zie Nieuws van ons: Meerlandenfonds sponsort Zondagmiddagconcerten

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.