Zondagmiddagconcerten

Agenda

Vanwege de coronacrisis is dit concert afgelast.

Zondag 5 april:           Jorinde Gray en Duco Burger (vleugel en viool)

Kom genieten van Beethoven, Debussy, Brahms en Piazolla

Violiste Jorinde Gray en pianist Duco Burgers sluiten op 5 april het seizoen van Zondagmiddagconcerten in onze kerk af. Zij spelen werken van Beethoven, Debussy, Piazolla en Brahms. Het is muziek die een groot publiek aanspreekt, waarschijnlijk ook u…  

Het Zondagmiddagconcert begint 5 april om 14.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar komen gratis binnen.

Programma

Jorinde en Duco spelen van Ludwig Von Beethoven (1770-1827) de sonate voor viool en piano Nr. 5 Op. 24  ‘Fruhling Sonate’, Allegro, Adagio molto espressivo en Allegro ma non troppo. Van Claude Debussy (1862-1918) brengen zijn ‘Estampes’ ten gehore. Van de componist Astor Piazolla (1921-1992) spelen zij ‘Vuelvo Al Sur’. Tenslotte staat van Johannes Brahms (1833-1897) ‘Hongaarse dansen’ nrs 1, 2 en 5 geprogrammeerd.

Muzikale én literaire interesse

Duco Burgers, geboren in 1991, begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. In 2001 was hij een van de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2009/2010 volgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vanaf 2012 studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij 2018 cum laude afstudeerde. Duco combineerde deze opleiding met een studie Duits aan de Universiteit van Amsterdam. Zo kon Duco zijn muzikale interesses met zijn literaire interesses verenigen.

Royal College of Music

Jorinde Gray begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Op haar 15de werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium. In de jaren die daarop volgden, won zij tot twee keer toe de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Ook won zij een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Haar bachelor volgde zij aan het Conservatorium van Utrecht. Op dit moment studeert zij aan The Royal College of Music te Londen, voor haar Master of Performance.

Cultuur in eigen dorp

De commissie Zondagmiddagconcerten nodigt u van harte uit het concert bij te wonen en te genieten van de cultuur dat u in uw eigen dorp wordt aangeboden. Zegt het voort en neem 5 april gerust familie, vrienden of buren mee. De volgende concertdata in 2020 zijn 11 oktober en 15 november.

Namens de commissie, Ben Broerse

Zondag 11 oktober:  Gypsy Swing Trio (gitaar, viool en contrabas; gypsyjazz in de stijl van Django Reinhardt)

Bereikbaarheid kerk

Het monumentale Protestantse kerkje staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade in Halfweg. De ingang bevindt zich onder de toren. In de buurt is weinig parkeergelegenheid. Vanaf NS-station Halfweg-Zwanenburg is het 15 minuten lopen.

Stelt u prijs op de voortzetting van deze culturele activiteiten in onze kerk? Ja? Steun dan de Zondagmiddagconcerten daadwerkelijk door uw aanwezigheid.

Subsidie Meerlandenfonds

zie Nieuws van ons: Meerlandenfonds sponsort Zondagmiddagconcerten

Subsidie gemeente H&S

Omdat de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude een lokale culturele activiteit als onze Zondagmiddagconcerten van harte ondersteunt, heeft zij de commissie voor 2018 een subsidie toegekend. Dit is voor ons een extra stimulans om met deze activiteit in ons kerkgebouw door te gaan. Doet u mee?

Namens de commissie Zondagmiddagconcerten , Ben Broerse

Ons schitterende, monumentale kerkgebouw verdient meer gebruikers dan alleen voor de zondagse eredienst en door de week een paar vergaderingen. Het gebouw staat letterlijk en figuurlijk middenin de plaatselijke samenleving en behoort ook ten dienste te staan aan andere, niet religie-gebonden activiteiten voor de inwoners van Halfweg en . Met zijn stijlvolle, multifunctionele kerkruimte en goede akoestiek leent de kerkzaal zich ook uitstekend voor concerten. Daarbij komt dat er een uitstekende concertvleugel in de kerkzaal staat.

Met deze achtergrond is de Commissie Zondagmiddagconcerten eind 2014 aan de slag gegaan. Deze commissie valt weliswaar onder het kerkbestuur, maar is verder autonoom in de keuze van muzikanten en muziekstijlen. Inmiddels vinden viermaal per jaar Zondagmiddagconcerten plaats. Het zijn kleinschalige concerten met vocalisten, ensembles, kamerkoren, organisten en pianisten.

De entreeprijs wordt zo laag mogelijk gehouden: doorgaans € 7,50  inclusief consumptie na het concert. De concerten beginnen om 14.30 uur en duren ruim een uur. Het aantal bezoekers verschilt uiteraard per concert en varieert van 35 tot 80.

Met genoegen stelt de commissie vast dat de Zondagmiddagconcerten in een behoefte van lokale cultuurliefhebbers voorzien en dat de harde kern van trouwe bezoekers groeiende is. Publiciteit voor de concerten vindt plaats in de lokale en regionale media.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Jütte: jbjuette@ziggo.nl.