Van ons

Kerstfeest voor kinderen: zaterdag 23 december, 16.30 uur, RK kerk

Naast dat alle kinderen welkom zijn om in onze kerk tijdens de dienst op 1e kerstdag in de kinderdienstruimte kerstfeest vieren, is er óók een kinderkerstfeest in de RK kerk, op zaterdag 23 december om 16.30 uur!  

Deze kinderkerstviering is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar.

Het kerstverhaal wordt verteld door pastor Fons Litjens en ds. Gert van de Meeberg en meegespeeld door alle kinderen die aanwezig zijn.

 

Alle kinderen mogen verkleed naar de kerk komen als herder, engel, schaapje of koning.

Mama’s, papa’s, opa’s, oma’s etc. zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te kijken en te luisteren.

Tot dan!

 

Monumentendagen 9 en 10 september

Op 9 en 10 september zijn er de landelijke monumentendagen.

De Protestantse kerk op Halfweg is op deze dagen ook geopend (staat op de monumentenlijst van onze gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude).

Dit jaar is er weer een samenwerking met stichting Historisch Halfweg. Net als 2 jaar geleden staan er weer borden met foto’s van het oude Halfweg en omstreken.

Op zondagmiddag zal organist Hans Jütte geregeld het orgel bespelen op zijn onvolprezen wijze.

Iedereen wordt daarvoor van harte uitgenodigd om eens te komen kijken en te luisteren.

 

 

Tentdienst Uitnodiging 11 juni 2017

 

Hans Jütte en Irina Antonova geven 7 mei Zondagmiddagconcert  

De commissie Zondagmiddagconcerten kondigt met trots het volgende concert aan. Op zondag 7 mei verzorgen de ons bekende organist Hans Jütte en de in Nederland wonende Russische pianiste Irina Antonova een Zondagmiddagconcert in onze kerk. Onder het motto ‘Vleugel & orgel, een muzikale LAT-relatie’ spelen zij samen én solo een prachtig programma. Samen brengen zij ‘Prelude, Fugue et Variation, Opus 18’ van César ten gehore.

Irina Antonova speelt meerdere werken van Sergej Rachmaninov en Claude Debussy. Na de compositie van César Franck voor orgel en vleugel vervolgt Hans Jütte met stukken van Jan Pieterszoon Sweelinck, Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Pedro de Araújo, Maurice Duruflé, Louis James Alfred Lefébure-Wély. Gezamenlijk wordt het concert besloten met een concert voor twee toetsinstrumenten van Pedro José Blanco

Het Zondagmiddagconcert op 7 mei begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop van het concert. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het wordt een concert dat u beslist niet mag missen.

Namens de Commissie Zondagmiddagconcerten, Ben Broerse

 

Paasmorgen 16 april: de Heer is waarlijk opgestaan  

(foto Andreas Kranenburg; klik op foto voor vergroting)

 

Paasviering gemeentediaconaat 31 maart 2017

Op 31 maart was er de Paasviering voor de oudere gemeenteleden. Deze viering werd georganiseerd door het diaconaat van de Protestantse gemeente te Halfweg-Zwanenburg. Het thema was ‘Een loflied voor Pasen’.

Voorganger was Ds. Gert van de Meeberg die een prachtig Paasverhaal vertelde. Hans Jütte zat aan het orgel en Andreas Kranenburg blies uitstekend mee op zijn trompet.


Het werd een voortreffelijk geslaagde middag met ca. 35 aanwezigen.

Na deze viering werden de deelnemers door de dames van het diaconaat danig verwend met heerlijkheden en een gezellige broodmaaltijd.

 

 

 

Na de maaltijd was er het optreden van het Klarinetensemble ‘Vier-K’ o.l.v. Marijke Admiraal, waar gemeentelid Allard Oud ook deel van uitmaakte. Zij speelden nummers  – bewerkt door Allard Oud voor de klarinet- van de musical “Jezus Christ Superstar”.

Met vriendelijke groet, Simon Stammis

 

(foto’s gemaakt door Simon Stammis en Margarita van de Berg)

 

 

Overlijdensbericht mevr. Hinderks

 

 

 

 

 

Genade Gods zo rijk en vrij

Die poort staat open, ook voor mij

 

Beste allemaal,

Wij ontvingen bericht van het overlijden van ons oud-gemeentelid mevr. Trijntje Geertruida Hinderks-Klaassen op 2 april in de leeftijd van 98 jaar (geboortedatum 18 augustus 1918). Zij is de (schoon)moeder van onze gemeenteleden Netty en Martin Hinderks.

Mevr. Hinderks vertrok 10 jaar geleden uit onze gemeente om in Hoofddorp te gaan wonen. Toch bleef zij sterk betrokken bij onze protestantse gemeente. De kerkbrieven en kerkbladen die zij via Netty en Martin onder ogen kreeg, werden steeds met grote interesse gelezen. Ook werd er geregeld vanuit onze gemeente naar de gezondheid van mevr. Hinderks gevraagd aan Netty en Martin.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op donderdagavond 6 april van 20.00 uur tot 20.45 uur in het uitvaartcentrum van Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 42 te Hoofddorp.

De dienst van Woord en Gebed zal gehouden worden op vrijdag 7 april om 11.00 uur in de Marktpleinkerk, Marktplein 96 te Hoofddop.

Aansluitend zal de begrafenis omstreeks 12.30 uur plaatsvinden op de begraafplaats aan de Kerkhoflaan te Zwanenburg.

Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer op de begraafplaats.

Correspondentieadres:

Populierenlaan 199,

1161 SK  Zwanenburg

Protestantse kerk Halfweg in de sneeuw 12 februari 2017

foto is gemaakt door Ria Bakker

Spaans Claxo Duet in Zondagmiddagconcert op 12 februari

In de serie Zondagmiddagconcerten in de sfeervolle Protestantse kerk in Halfweg staat op 12 februari het Claxo Duet op het programma. Het Claxo Duet bestaat uit twee Spaanse muzikanten: klarinettist Desirée Riera en saxofonist Juan Plácido. Het duo speelt klassieke en modernere werken van onder andere Bela Kovacs, Gordon Lewin en Francis Poulenc.

Het concert begint om 14.30 uur, duurt ongeveer een uur en de entree bedraagt 7,50 euro inclusief een drankje na afloop. De Protestantse kerk staat op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade. Er is – zeker bij het nabijgelegen Stoomgemaal – voldoende parkeergelegenheid.

Verfijnde klanken

In de zomer van 2015 richtten twee gedreven Spaanse muzikanten, klarinettist Desirée Riera en saxofonist Juan Plácido het Claxo Duet op. Zij vonden elkaar in hun liefde voor componisten als Francis Poulenc, Robert Muczynski, Marc Mellits, Gregory Wanamaker, Violet Archer en Johan van der Linden. Met een internationale doorbraak als drijfveer toert het duo nu door Nederland. Met verschillende klarinetten en saxofoons weet het duo steeds weer een andere klank en sfeer te creëren. Zo wordt in het concert grote sonoriteit afgewisseld door zeer verfijnde klanken. De organisatoren van de Zondagmiddagconcerten in Halfweg zijn er trots op dat zij het getalenteerde Spaanse duo naar Halfweg hebben weten te halen.

Over Desirée en Juan  

In 2013 behaalde Desirée haar Bachelor aan de High Conservatory of Málaga. Ze besloot haar Master voort te zetten aan het conservatorium van Zwolle en behaalde in 2015 haar diploma onder leiding van André Kerver. In de afgelopen jaren gaf Desirée concerten in Spanje, Nederland, Portugal en Duitsland. Juan studeerde in 2014 af voor zijn Bachelor aan de High Musical School Málaga. Hij verhuisde naar Zwolle om zijn Master in klassieke saxofoon te volgen aan het conservatorium aldaar onder begeleiding van de beroemde saxofonist Johan van der Linden.

 

 

Kerkklokken zullen luiden op 21 januari om 13.00 uur.

Actie Kerkbalans 2017 gaat oorverdovend van start. Op zaterdag 21 januari doen Ernst en Bobbie (bekend van televisie) samen met honderden kinderen een recordpoging klokluiden op het Domplein in Utrecht. Het record is gebroken als zo’n 300 kinderen tien minuten lang een klokje laten klinken.

Deze recordpoging is onderdeel van het Landelijk Inluidmoment van de actie Kerkbalans.

De kerkgenootschappen doen al sinds 1973 een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.

Voor de campagne van 2017 is het thema Mijn kerk verbindt. We zijn door de kerk verbonden met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons. We houden elkaar vast in geloof en verbinden ons met mensen die steun nodig hebben Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt. Geef aan die verbinding. Geef aan Kerkbalans.

Direct na de recordpoging klinken om 13.00 uur de klokken van de kerk op het plein, en van andere kerken in de stad. Tegelijkertijd klinken door heel Nederland in meer dan 100 steden en dorpen kerkklokken, als start van de grootste fondsenwervende actie van Nederland.

Wij in Halfweg en Zwanenburg zullen daar ook aan meedoen. Onze klokken luiden dan de actie Kerkbalans 2017 voor zowel de Rooms Katholieke parochie als de Protestantse kerk gezamenlijk in. Helaas kunnen de klokken van de katholieke kerk dit jaar niet meeluiden vanwege de verbouwing, maar de klokken van de Protestantse kerk zullen nu Oecumenisch klinken!

Namens beide kerken en met vriendelijke groet

Leo Kranenburg, voorzitter Protestantse gemeente te Halfweg-Zwanenburg

 

Het nieuwe antependium onthuld op 27 november 2016 (foto’s Onno Bart)

Op de zondag van de Eerste Advent (27 november) mochten we een nieuw antependium in ons kerkgebouw in gebruik nemen. Zoals u weet is de kleur voor de Adventstijd tot het Kerstfeest paars, zoals dit ook de kleur is voor de Lijdenstijd. Dus we kunnen deze kleden twee periodes in het jaar gebruiken!

De oude antependia zijn indertijd vervaardigd door een groep zeer creatieve dames onder leiding van mevr. Iet Oostwouder en zijn al heel lang in gebruik. Het paarse kleed was hard aan vervanging toe, maar ook de kerkenraad moest toestemming geven voor een nieuw kleed en tevens voor het bijpassende kleinere kleed onder de Bijbel.

Na een lange zoektocht naar wie een nieuw kleed zou kunnen maken  werd de naam genoemd van iemand uit het dorp, die: “al om 06.00 uur aan het handwerken is”!! Mevr. Wia de Bree werd onmiddellijk gepolst en was gelijk enthousiast en bereid om voor ons aan het werk te gaan.  Een hele dag was nodig om alle kruissteekjes (hoeveel wel niet?) over te nemen op ruitjespapier, verschillende tekentjes voor verschillende kleuren: een monni­ken werk!

Daarna kon het werk een aanvang nemen. U begrijpt het al: de cirkel was rond. De zoektocht was lang maar de uitkomst een schitterend antependium en bijpassend kleed voor onder de Bijbel. Heel veel dank aan Mevr. De Bree voor al die uren en maanden dat zij hiermee bezig is geweest. We zijn enorm blij en dankbaar dat dit mogelijk was en we hopen dat zij nog lang en gezond bezig mag blijven met dit prachtige werk!

 

Op zondag 27 november hadden we een prijsvraag bedacht bij het in gebruik nemen van het prachtige antependium en een kleiner kleed voor onder de Bijbel. De vraag was: Hoeveel kruissteekjes zijn er geborduurd op het grote kleed, dat op de liturgietafel ligt en op het kleine kleed, dat onder de Bijbel hangt? Degene die het dichtst in de buurt kwam, kreeg een prijs: een bon van € 10,–. Er werd (zelfs op de knieën!) gekeken en geschat hoeveel dat er wel zouden zijn. 30 mensen leverden een briefje in met een schatting. Deze varieerde van 63 tot 800.000 kruisjes!

De uitslag werd bekendgemaakt onder het koffiedrinken na de dienst. De gelukkige winnaar was Kors Oostwouder, die had 30.000 kruisjes opgeschreven: Gefeliciteerd Kors! Het exacte aantal was 28.453 en dat had mevrouw De Bree opgeschreven (en die kan het weten..)

Namens de commissie eredienst, Tineke Berger

 

15027947_10211636248170993_5472178579488277422_n

 

Een bijzondere jeugddienst op zondag 6 november 2016:

jeugddienst-2016-2

jeugddienst-2016